FEST & EVENT
FEST OCH EVENT
Att arrangera en större fest, mottagning eller ett event kräver noggrann planering och oftast mycket tid. När du har något att fira ser jag till att du får ut det mesta och det bästa av din fest.
Jag hjälper dig med planering och inbjudan, vackra blomsterarrangemang, förberedelser innan dina gäster anländer såsom bordets dukning och tema och uppläggning. Jag kan också erbjuda egen kock, servis eller barpersonal. Allt du önskar för en lyckad tillställning!
En omsorgsfull planering och förberedelse blir ett oförglömligt minne för dig och dina gäster, oavsett om det är en studentmottagning, ett dop, ett aw-mingel eller något helt annat som du vill fira.
Välkommen med din förfrågan via formuläret här nedanför.
KONTAKTA HEM BY ANNLO
Hur kan jag hjälpa dig? Oavsett om du vill boka en konsultation eller bara ställa en fråga så är du välkommen att fylla i formuläret. Jag återkommer så snart jag kan.
Låt mig bjuda på lite god inspiration!
Tänk vad roligt det är att bjuda på något alldeles extra! Det är inte bara gott, det visar också att man vill bjuda sina gäster på något alldeles extra och att man lagt ner både kärlek och engagemang. Varsågod, låt dig inspireras!
HJORTRONMOJITO
Varför inte bjuda dina middagsgäster på en mycket speciell och alldeles underbar drink före middagen?
• 6 cl hjortronpuré (en blandning av hjortron och socker) i botten av glaset
• 3 cl limejuice
• 5 cl mörk rom
• Myntablad
• Krossad is
• Toppas med hjortron
Njut!
Ps. Vi bugar och tackar Knut Bar i Stockholm för drinktipset!
LAXCEVICHE MED AIOLI
Jag älskar bubbel, så varför inte tipsa om mingelmat som passar året om - naturligtvis tillsammans med ett glas bubbel - och som ger en lite lyxig känsla!
Det här behöver du till 4 portioner;
-
200 gram salmalax eller annan lax av god kvalitet
-
1/2 röd paprika
-
1/2 gul paprika
-
1/2 gurka
-
1/2 salladslök
-
1/2 citron
-
1 msk mangovinegrette
-
salt & peppar
-
1 dillvippa
-
2 msk aioli
Frys laxen i två dygn och låt sedan tina i kylskåp. Skär lax och grönsaker i små tärningar. Låt dem sedan dra i 4 timmar i färskpressad citron, mangovinegrette, salt och peppar. Lägg upp i höga glas och servera med en klick aioli och en dillvippa.
Tack till vinochmatguiden.se för det goda receptet!
HÖSTENS GODASTE ÄPPELDRINK
Tänk att få bjuda in vännerna på en god höstdrink när sensommarkvällarna börjar bli mörka, och att få njuta av sommarens äppelskörd på ett annorlunda vis! Det här drinkreceptet räcker till två goda drinkar.
-
8 cl karamell likör
-
Ca 20 cl äppeljuice/äppelmust
-
Kanelstänger
-
Äpplen
-
1 lime
-
Rörsocker
Snitta limen och dra den runt kanten på glasen. Häll upp socker på ett fat och täck glasets kanter med socker. Häll upp likören i glasen. Fyll på med äppeljuice/äppelmust.
Lägg i tunna skivor av äpple och kanelstänger i glasen. Servera direkt.
Linnéa på Linnéas Skafferi har oändligt många härliga recept på både mat och dryck och där hittade vi den här fantastiska drinken. Tack Linnéa!
JULSANGRIA
Enligt Helena på Bara En Kaka Till kommer denna julsangria att stjäla hela showen! Tack för receptet, och låt väl smaka!
-
75 cl vitt vin (t ex Crudo nr 4993)
-
4 kanelstänger
-
4 st stjärnanis
-
4 st kryddnejlikor
-
1 dl konjak
-
3 st clementiner
-
0,5 st granatäpple
-
27,5 – 33 cl ingefärsöl, lågalkohol (finns i mataffären)
-
33 cl äppelcider, lågalkohol
-
Isbitar
Kanelsocker till glasens övre kant:
-
1 msk kanel
-
4 msk socker
Fördela vinet i två stora kannor (sangrian kommer inte att få plats i en kanna.) Lägg ner två kanelstänger, stjärnanis och kryddnejlikor i varje kanna. Häll i 0,5 dl konjak i varje kanna. Skiva clementinerna och fördela skivorna mellan kannorna.
Halvera granatäpplet och dela ena halvan på mitten. Lägg bitarna i en bunke med vatten och tryck ut kärnorna med hjälp av händerna (då stänker det mindre) och fördela kärnorna mellan kannorna.
Fram till hit kan du förbereda innan, antingen på morgonen om glöggminglet är samma kväll, alternativt förbereda kvällen före. Precis före servering – fiska upp en clementinskiva med en slev och använd den till att dra runt överkanten med på alla glas. Blanda samman kanel och socker på en tallrik och vänd varje glas upp och ner och doppa det i kanelsockret så att du få en kanelfrostad kant.
Fördela ingefärsöl och äppelcider mellan kannorna, häll i några isbitar, rör om och servera.
CHEVRÈMOUSSE PÅ MJUK PEPPARKAKA
Till adventsmys eller till julbordet, dessa munsbitar måste du testa! Mjuk pepparkaka gifter sig otroligt fint med den lite salta chèvremoussen. Bitarna behöver 2 timmar i kylen innan servering.
-
2 st gelatinblad
-
220 g mjuk pepparkaka
-
150 g chèvreost
-
3,5 dl vispgrädde
-
2 tsk flytande honung
-
30 g valnötter
Sätt ugnen på 250 grader. Ta fram en form (15x20 cm) och klä den med bakplåtspapper.
Smält gelatinet enligt anvisningarna på förpackningen.
Skär pepparkakan i 1 cm breda skivor så att formens botten täcks med kaka.
Sätt in i mitten av ugnen i 4-5 min. Låt sedan svalna.
Ta bort den yttersta kanten på getosten och smula getosten i en bunke. Tillsätt vispgrädde lite i taget under vispning.Rör ner det smälta gelatinet i ostmassan och tillsätt honung.
Fördela ostmassan över pepparkaksbottnen och ställ in i kylen minst 2 timmar.
Ta ut formen ur kylen, skär osten på pepparkakan i kuber och lägg på ett fat. Lägg en valnöt på vardera bit och servera!